Leti nas najbolje može osvežiti sladoled. Zašto onda ne bismo napravili zalihe u zamrzivaču? Tako će vam sladoled uvek biti na dohvat ruke. Ovo je toliko jednostavan recept za pripremu da ćete se oduševiti. Za sve ljubitelje domaćih sladoleda na štapiću ovo je pun pogodak.
Sastojci:
- 300g svežeg manga
- 1/2 šolje slatke pavlake
- 1/4 šolje kondenzovanog mleka od kokosa
- za toping bela istopljena čokolada
Priprema:
U blenderu umutite mango, koji ste prethodno iseckali na kockice, zatim dodajte slatku pavlaku i kondenzovano mleko i mutite dok ne postane glatko. Smešu sipajte u silikonske kalupe za sladoled. Belu čokoladu otopite i prelijte sladoled. Stavite štapiće i zamrznite dok se potpuno ne smrznu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus