Za ovaj kolač vam nije potreban neki specifičan kalup, već samo tretrapak od mleka ili nekog soka. Malo ga isperite vodom i sipajte smesu od pavlake i mleka, koju ćete ohladiti u frižideru. Zatim kolač prelijte sa višnjama za još bolji ukus. Ovaj kolač je osvežavajući i zato je idealan za vrele letnje dane.
Još jedna prednost je što ne morate da palite rernu, a priprema je toliko jednostavna da ćete mu se često vraćati. Ako su vam se najavili gosti ili želite da obradujete porodicu divnim desertom posle ručka, onda neka vaš izbor bude upravo ovaj kolač sa višnjama.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 3 žumanca
- 120 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 350 g kisele pavlake
- 20 g želatina
- 200 g smrznutih višanja
- 50 ml vode
- 10 g kukuruznog skroba
Priprema:
Mleko (300 ml), žumanca, šećer (70 g) i vanilu pomešajte u šerpi i skuvajte uz konstatno mešanje. Kad krene da vri sklonite sa šporeta. Želatin pomešajte sa mlekom (200 ml) i ostavite 15 minuta. Zatim dodajte u smesu sa mlekom i žumancima i promešajte. Neki tetrapak isperite, pa isecite rupu u obliku pravouganika na sredini. Sipajte smesu i stavite u frižider na sat vremena.
Višnje stavite u šerpu, dodajte skrob, šećer (50 g), vodu i kuvajte dok se malo ne zgusne uz konstatno mešanje. Sipajte višnje preko kolača.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem