Ako ste ljubitelj čokolade i želite da napravite neku fenomenalnu tortu, za koju vam nije potrebno puno poslastičarskog znanja, napravite ovu. Tako laka priprema koja će vam oduzeti samo pola sata. Čokoladna torta sa keksom je idealna za sve prilike, a razgrabiće se odmah. 

Napravite koru od keksa, kakao praha i mleka, pa preko stavite fil od crne i bele čokolade. Možete da probate i sa crnom i belom nutelom, ako vas mrzi da topite čokoladu. Preko torte ide čokoladna glazura kao završni detalj bez kojeg torta ne bi bila tako izvrsna. 

Sastojci:

  • 200 ml mleka 
  • 50 g kakao praha
  • 200 g šećera 
  • 65 g putera 
  • 300 g keksa 
  • 500 g krem sira 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g čokolade 
  • 100 g bele čokolade 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 

Priprema:

U mleko dodajte šećer (100 g), kakao, istopljeni puter i izlomljeni keks, pa sipajte u okrugli kalup. Krem sir podelite na 2 jednaka dela (po 250 g), pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Sjedinite, pa umutite slatku pavlaku. Pola dodajte u jednu smesu, pola u drugu. Promešajte, pa preko kore od keksa sipajte prvo crni fil, pa beli. Napravite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte tortu. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs