Ovo jelo može da bude dobar doručak, ali i sjajan desert nakon ručka. Borovnice su omiljena letnja namirnica, planinaska voćka puna antioksidanata. Ali, ukoliko vam je dosadilo da ih jedete samo u svežem stanju, one su veoma inspirativne i od njih možete da napravite razne kolače, pite, torte, štrudle.
U tekstu koji sledi donosimo vam pitu sa borovnicam i sirom. Do sada ste uvek pravili pite sa korama, ali isprobajte kao zamenu da koristite pita hleb. Iznenadićete se koliko je sočno i ukusno. Pita hleb se jednostavno pravi, ali umesto da ispečete nekoliko komada u tiganju, vi testo razvucite na jedan veći pravougaonik, kratko ispecite u rerni i nanesite fil.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g borovnica
- 400 g sira
- pita hleb
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite žicom sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, borovnice i sir. Dobro sjedinite. Napravite veću pitu hleb i premažite dobijenom smesom, pa urolajte. Stavite rolat na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim žumancima. Pecite na 180°C nekih 20-30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća