Ako volite puslice, one sitne kolače koje pojedete u jednom zalogaju, onda ćete ovom tortom biti oduševljeni. Sve što treba da naparavite je beze od belanaca koji zapečete u rerni, a preko predivni fil od limuna koji osvežava. Sve to dekorišete umućenom slatkom pavlakom i pečenim bademovim listićima. 

Ova torta je jednako ukusna kao i čuvena Pavlova. Kada ne znate šta biste pripremili za goste, a želite da ih fascinirate i ukusom i izgledom onda je ovo torta za vas. Kora koja krcka u ustima i osvežavajući fil je kombinacija koja ovaj desert čini primamljivim. 

Sastojci:

Za koru:

  • 3 belanaca 
  • 200 g šećera 
  • 10 g kukuruznog skroba 
  • 10 ml limunovog soka 

Za fil:

  • 3 žumanca 
  • 120 g šećera 
  • 50 ml limunovog soka 
  • 25 ml vode 
  • rendana korica 1 limuna 
  • 60 g maslaca 

Još:

  • 200 ml slatke pavlake 
  • 20 g bademovih listića 

Priprema:

Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite, pa dodajte skrob i limunov sok. Sjedinite mikserom i smesu sipajte na pleh obložen pek papirom u obliku kruga prečnika 22 cm. Pecite na 100°C nekih 3 sata, pa samo otvorite vrata od rerne i pustite da se kolač ohladi. 
Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte limunov sok i vodu, kao i koricu limuna. Stavite da se kuva na niskoj temperaturi dok ne provri uz konstatno mešanje. Kada provri kuvajte još nekih 7-10 minuta. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Listiće badema propržite u suvom tiganju, a slatku pavlaku umutite. Stavite fil od limuna na vrh torte, pa preko umućenu slatku pavlaku. Pospite bademom.  

Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji

Printscreen/YT/What to Сook Puslica torta

Izvor: stvarukusa.rs