Sladoled torta je najbolje osveženje kada su vrućine. Ne peče se, pa ne morate da provedete puno vremena u kuhinji, a šporet vam treba samo da istopite margarin. Zbog svoje jednostavne pripreme i osvežavajućeg ukusa biće vaš prvi izbor. Namirnice koje idu u ovu tortu svi vole, tako da će se tražiti parče više. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog keksa 
  • 100 g istopljenog maslaca
  • 2 kašike šećera u prahu 
  • 300 g krem sira 
  • 500 g slatke pavlake
  • 150 ml mleka 
  • 100 g čokolade 
  • malo voća po želji 

Priprema:

Keks, istopljeni maslac i mleko prvo promešajte kašikom, pa rukama dobro sjedinite. Kalup obložite kesom ili folijom, pa utisnite keks na dno i po ivicama. Ohladite u frižideru. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i šećer u prahu i sjedinite.  Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u prvi dodajte sitne komadiće čokolade i promešajte, a u drugi deo voće. Preko keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa sa voćem. Preko pospite još malo mlevenog keksa i ostavite da se stegne u frižideru. 

Izvor: brzireceptiisaveti