Kada su napolju visoke temperature nemamo želju da stojimo pored šporeta i spremamo komplikovana jela i deserte. Teška hrana nam ne prija, ali su kolači koji se ne peku idealno rešenje jer ne trošite puno vremana, a na stolu je osvežavajuća poslastica.
Kako biste napravili ovaj kolač potrebna je baza od keksa, kao i maskarpone umućen sa pavlakom i šećerom. A na kraju sve to dekorišete čokoladom, kokosom i bademom. Kada ohladite u frižideru dobijte savrešno hladnu poslasticu koja će vas osvežiti kada je napolju toplo.
Sastojci:
- 150 g mlevenog keksa
- 80 g putera, istopljenog
- 400 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 150 g čokolade, istopljene
- 30 g kokosa
- 30 g listića badema
Priprema:
Pomešajte puter i keks, a zatim tu smesu utisnite u kalup obložen pek papirom. Ohladite u frižideru nekih 15 minuta. Umutite maskarpone, šećer u prahu i slatku pavlaku. Dobijenu smesu sipajte preko keksa i poravnajte. Dekorišite istopljenom čokoladom, kokosom i listićima badema. Vratite u frižider da se ohladi još 15 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem