Kada su napolju visoke temperature nemamo želju da stojimo pored šporeta i spremamo komplikovana jela i deserte. Teška hrana nam ne prija, ali su kolači koji se ne peku idealno rešenje jer ne trošite puno vremana, a na stolu je osvežavajuća poslastica. 

Kako biste napravili ovaj kolač potrebna je baza od keksa, kao i maskarpone umućen sa pavlakom i šećerom. A na kraju sve to dekorišete čokoladom, kokosom i bademom. Kada ohladite u frižideru dobijte savrešno hladnu poslasticu koja će vas osvežiti kada je napolju toplo. 

Sastojci:

  • 150 g mlevenog keksa 
  • 80 g putera, istopljenog 
  • 400 g maskarpone sira 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 200 g šećera u prahu 
  • 150 g čokolade, istopljene 
  • 30 g kokosa 
  • 30 g listića badema 

Priprema:

Pomešajte puter i keks, a zatim tu smesu utisnite u kalup obložen pek papirom. Ohladite u frižideru nekih 15 minuta. Umutite maskarpone, šećer u prahu i slatku pavlaku. Dobijenu smesu sipajte preko keksa i poravnajte. Dekorišite istopljenom čokoladom, kokosom i listićima badema. Vratite u frižider da se ohladi još 15 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs