Prhko testo se pravi od zaista jednostavnih sastojaka, čak vam ne treba puno truda ni da se umesi. A kada preko ukusnog testa stavite čuveni šne od belanaca i borovnice, dobićete savršeni kolač. Dodatni plus je hrskavo prhko testo koje ste izrendali preko. Ne zahteva puno truda, a dobijate poslasticu koja će nestati iz tanjira čim je postavite. Možda vam deluje komplikovano, ali nije.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice vanilin šećera
- 100 g putera, sobne temperature
- 3 žumanceta
- 1 kašika kokosa
- 2 kašike skroba
Za beze:
- 3 belanaca
- 120 g šećera
- prstohvat soli
Za fil:
- 300 g ribizla ili borovnica
- 2 kašike šećera
Priprema:
U činiji pomešajte prosejano brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte puter i malo promešajte, pa dodajte žumanca i umesite testo. Podelite na 2 dela, jedno veće i jedno manje. Veće testo umotajte u providnu foliju, a u manje dodajte kokos, sjedinite, pa umotajte u providnu foliju i stavite u zamrzivač. Samo manje testo stavite u zamrzivač. Borovnice pomešajte sa šećerom, a belanca, šećer i so umutite u čvrst šne.
Kalup obložite pek papirom i utisnite veće testo na dno. Rasporedite svuda, pa izbockajte viljuškom. Zatim preko testa sipajte skrob, a preko borovnice sa šećerom. Rasporedite beze preko borovnica, a ono zamrznuto testo izrendajte preko. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem