Ova torta sadrži sve sastojke koje volite - krem bananice, puding od vanile, piškote i čokoladu. Kremasta i lagana idealna je za rođendanska slavlja. Ne samo što je ukusna, nego se i brzo pravi, a dodatna prednost je i ta što se ne peče, pa ne morate da palite rernu na ovu vrućinu, ako želite nekoga da obradujete.
Sastojci:
- 600 g piškota
- oko 800 ml mleka
Za fil:
- 1 l mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 6 kašika šećera (oko 120g)
- 10 g vanilin šećera
- 6 čokoladnih bananica
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g šlag krema sa ukusom vanile
- 200 ml hladne vode/mleka
- mleveni keks
Priprema:
U činiji pomešajte puding sa šećerom, vanilin šećerom i mlekom (200ml). Preostalo mleko stavite da se kuva i kada provri dodajte puding. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim sklonite sa šporeta. Puding podelite na tri jednaka dela. U jedan dodajte čokoladu i dobro promešajte, kako bi se čokolada lepo istopila. Pokrijte providnom folijom i ohladite. Umutite slatku pavlaku. U ohlađene pudinge jedanko rasporedite umućenu slatku pavlaku. Mikserom umutite pudinge (prvo umutite svetlije, pa onda čokoladni). Čokoladne bananice isecite na kockice, pa dodajte u jedan od vanilin pudinga. Treba da dobijete čokoldani, sa krem bananicama i vanilin punding-fil.
Polovinu piškota (300 g) umočite u mleko i poređajte na dno tepsije. Preko premažite fil sa bananica, pa preko vanilin fil. Zatim poređajte ostatke piškota (300 g) koje ste umočili u mleko. Na kraju tortu premažite sa čokoladnim filom. Dekorišite je po vašem ukusu. Tortu možete odmah da jedete, ali je ukusnija kad odstoji u frižideru.
View this post on Instagram
Izvor: cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem