Kompot je popularno piće koje smo obožavali kao mali. Obično se priprema zimi od jabuka, dunja ili šljiva. Ali zašto ne biste napravili i letnji kompot i osvežili se u vrelim danima, a ukoliko vam ostane sačuvajte i za jesen i zimu. Evo recepta.
Sastojci:
- 1 kg nektarina
- 1 kg šećera (za 10 tegli kompota)
- voda
Priprema:
Nektarine najpre operite, očistite, pa ih isecite na parčiće. Poslagati u tegle i u svakuj dodati po nekoliko ravnih kašika šećera. Napuniti vodom do vrha, zatvoriti poklopcem, uviti celu teglu u list novine i ređati u posudu gde će se obaviti pasterizacija. Od momenta ključanja treba da vri voda 5 minuta. Pasterizacija je uspela kad se nektarine odvoje od dna tegle.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom