Uživajte u omiljenom napitku koji smo najčešće pili kao deca.
Sastojci:
- 2 dunje
- nekoliko kašika šećera (po ukusu)
- 1.5 l vode
Priprema:
Dunje operite, očistite od semenki i isecite na koskice. Ubacite u šerpu sa vodom, stavite šećer, promešajte i pustite da proključa, a onda kuvajte još 10ak minuta na umerenoj vatri dok dunje ne omekšaju.
Sipajte u šolje i služite toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća