Pečeni krompir bogatog ukusa će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nadev možete da ubacite namirnice po želji, ovo je samo jedan od načina kako ga možete jesti. Pečurke, šunka i pavlaku možete zameniti sa kajmakom, slaninom i paprikama. Sve zavisi šta vi više volite.
Pečeni krompir je idealan za večeru ili kao prilog mesu za ručak. Možete ga služiti i samo sa salatom, izbor je vaš.
Sastojci:
- 8 krompira
- 250 ml kisele pavlake
- 250 g šunke u komadu
- 50 g putera
- 100 g šampinjona
- sveži peršun
Priprema:
Krompir sa sve korom, nakon ključanja vode, kuvajte još nekih 40 minuta. Iseckajte pečurke i propržite na puteru. Šunku i peršun sitno iscekajte. Pomešajte šunku, pavlaku, pečurke i peršun. Prohladite krompir, a zatim ga isecite na polutke. Izdubite svaki krompir kašikom. Krompir koji ste izvadili malo viljuškom izdrobite, pa dodajte u smesu sa šunkom. Posolite i pobiberite, pa napunite krompir dobijenom smesmom. Na vrh stavite mali komadić putera. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20 minuta. Možete odvojiti malo pečuraka, pa sa njima i peršunom da ukrasite pečen krompir.
Izvor: recepttura
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus