Pečeni krompir bogatog ukusa će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nadev možete da ubacite namirnice po želji, ovo je samo jedan od načina kako ga možete jesti. Pečurke, šunka i pavlaku možete zameniti sa kajmakom, slaninom i paprikama. Sve zavisi šta vi više volite. 

Pečeni krompir je idealan za večeru ili kao prilog mesu za ručak. Možete ga služiti i samo sa salatom, izbor je vaš. 

Sastojci:

  • 8 krompira
  • 250 ml kisele pavlake 
  • 250 g šunke u komadu
  • 50 g putera 
  • 100 g šampinjona
  • sveži peršun

Priprema:

Krompir sa sve korom, nakon ključanja vode, kuvajte još nekih 40 minuta. Iseckajte pečurke i propržite na puteru. Šunku i peršun sitno iscekajte. Pomešajte šunku, pavlaku, pečurke i peršun. Prohladite krompir, a zatim ga isecite na polutke. Izdubite svaki krompir kašikom. Krompir koji ste izvadili malo viljuškom izdrobite, pa dodajte u smesu sa šunkom. Posolite i pobiberite, pa napunite krompir dobijenom smesmom. Na vrh stavite mali komadić putera. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20 minuta. Možete odvojiti malo pečuraka, pa sa njima i peršunom da ukrasite pečen krompir. 

Izvor: recepttura