Šareni ručak za leto koji se brzo pripema je uvek dobar izbor. Meso i krompir svi vole za ručak i isprobali ste ih u skoro svim varijantama. Za pripremu ovog jela vam treba nekih 10-ak minuta, samo da isečete namirnice i poslažete ih u tepsiju. Posle stavite u rernu i nemate više posla dok ne bude gotovo. 

Poseban šmek ovom jelu daje čeri paradajz i pavlaka. Možete da poslužite sa zelenom salatom, ali ako jedete i hleb uz krompir onda možete da napravite domaći za potpuni ugođaj.  

Sastojci:

  • 1-1,5 kg krompira 
  • 500 g svinjskog mesa 
  • 0,5 kg čeri paradajza 
  • 3-4 kašike kisele pavlake 
  • 3 kašike ulja 

Priprema:

Isecite meso i poređajte u tepsiju, preko stavite isečeni krompir. Začinite po želji, pa sipajte pavlaku i ulje. Lepo promešajte, pa poređajte čeri paradajz na vrh. Pokrijte folijom i pecite na 180°C nekih 40 minuta. Gotovo jelo pospite seckanom svežom mirođijom. 

Izvor: stvarukusa.rs