Šareni ručak za leto koji se brzo pripema je uvek dobar izbor. Meso i krompir svi vole za ručak i isprobali ste ih u skoro svim varijantama. Za pripremu ovog jela vam treba nekih 10-ak minuta, samo da isečete namirnice i poslažete ih u tepsiju. Posle stavite u rernu i nemate više posla dok ne bude gotovo.
Poseban šmek ovom jelu daje čeri paradajz i pavlaka. Možete da poslužite sa zelenom salatom, ali ako jedete i hleb uz krompir onda možete da napravite domaći za potpuni ugođaj.
Sastojci:
- 1-1,5 kg krompira
- 500 g svinjskog mesa
- 0,5 kg čeri paradajza
- 3-4 kašike kisele pavlake
- 3 kašike ulja
Priprema:
Isecite meso i poređajte u tepsiju, preko stavite isečeni krompir. Začinite po želji, pa sipajte pavlaku i ulje. Lepo promešajte, pa poređajte čeri paradajz na vrh. Pokrijte folijom i pecite na 180°C nekih 40 minuta. Gotovo jelo pospite seckanom svežom mirođijom.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus