Brz i ukusan ručak bez mesa. Ako želite neki lagani obrok onda odaberite ovaj recept jer zapečeni patlidžan sa sirom i paradajzom ima neodoljivi ukus. Čak i oni koji ne vole ovo povrće sa ovakvom pripremom postaće ljubitelji. 

Plavi patlidžan je zeljasta biljka koja je bogata vitaminima i minerala. Vrlo uspešno reguliše probavu i čisti organizam od nagomilanih toksina. Ovo povrće je odličan izvor vitamina K, C, A, B1, B3, B6 i B9 (folna kiselina). Bogato je i mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom, bakrom i magnezijumom. Patlidžan je niske kalorične vrednosti, pa se preporučuje kod dijeta.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1-2 paradajza 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 2 crna luka 
  • beli lik 
  • majonez

Priprema:

Patlidžan isecite na kriške, pa posolite. Paradajz isecite na kolutove, a luk na rebarca, beli luk sitno. Sir izrendajte. Nauljite tepsiju, pa poređajte luk, a preko stavite patlidžan. Pospite sa dosta sira, pa preko ređajte paradajz. Majonez na kraju sipajte. Pecite u rerni na 200°C. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs