Ako ne znate kako da napravite ukusan karfiol isprobajte ovaj recept. I oni koji ga ne vole nakon ovog recepta će ga obožavati. Ovo je jednostavan i zdrav recept bez jaja, mesa i prženja karfiola.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • kašičica soli
  • glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • so, biber, beli luk u prahu, paprika mlevena, peršun
  • 250 g mocarele

Priprema:

Karfiol očistite i odvojite cvetove. Stavite ih da se kuvaju u slanoj vodi. Luk i papriku isecite na sitno pa prodinstajte. Paradajz izdrendajte da dobijete sok pa prelijte preko luka i paprike. Začinite začinima po želji pa dinstajte 5 minuta poklopljeno.

Kada se karfiol skuva ocedite vodu a njega izgnječite kao pire. Dodajte svež peršun pa promešajte.

Vatrostalnu posudu nauljite pa izručite karfiol, a preko stavite sos od paradajza, paprike i luka. Pospite seckanom mocarelom i zapecite u rerni 25 minuta na 220 stepeni Služiti toplo.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa