Ako ne znate kako da napravite ukusan karfiol isprobajte ovaj recept. I oni koji ga ne vole nakon ovog recepta će ga obožavati. Ovo je jednostavan i zdrav recept bez jaja, mesa i prženja karfiola.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- kašičica soli
- glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- 2 paprike
- 2 paradajza
- so, biber, beli luk u prahu, paprika mlevena, peršun
- 250 g mocarele
Priprema:
Karfiol očistite i odvojite cvetove. Stavite ih da se kuvaju u slanoj vodi. Luk i papriku isecite na sitno pa prodinstajte. Paradajz izdrendajte da dobijete sok pa prelijte preko luka i paprike. Začinite začinima po želji pa dinstajte 5 minuta poklopljeno.
Kada se karfiol skuva ocedite vodu a njega izgnječite kao pire. Dodajte svež peršun pa promešajte.
Vatrostalnu posudu nauljite pa izručite karfiol, a preko stavite sos od paradajza, paprike i luka. Pospite seckanom mocarelom i zapecite u rerni 25 minuta na 220 stepeni Služiti toplo.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem