Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak

3 SASTOJKA KOJA NAJVIŠE VOLIMO ZAPEČENA U RERNI: Napravite belo meso, krompir i pečurke na ovaj način - oduševićete se

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Da li postoji osoba koja ne voli belo meso, krompir i pečurke? Sada pomešajte ove sastojke i zapecite u rerni za savršen obrok.

Izvor: Printscreen/YT/schnell lecker

Belo meso i krompir možemo da spremimo na milion načina i svaki put ćemo biti oduševljeni. Ove 2 namirnice vole skoro svi i u skoro svakom obliku. Nebitno je da li ćete piletinu pohovati, grilovati, skuvati u nekom sosu, a od krompira napraviti pire, pomfrit.. bitno je da su na stolu omiljene namirnice i da će svi olizati tanjire. 

Sada vam predlažemo da napravite zapečeno belo meso sa krompirom i pečurkama, koje će svima uspeti. Ako ste tek počeli da kuvate, onda isprobajte lagani, a preukusan recept kao što je ovaj. Nećete pogrešiti, jer spoj ovih namirnica je dobitna kombinacija. 

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • so, biber
  • 5 kašika ulja
  • 1 crni luk
  • 400 g krompira
  • 250 g šampinjona
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 paradajz
  • 2 kašike majoneza ili jogurta
  • 1 jaje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite meso na trake, pa istucite. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje (3 kašike) preko. Dobro promešajte, pa marinirajte. Isecite luk na rebra, a krompir na kolutove. Stavite u nauljenu tepsiju prvo luk, pa krompir. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje (2 kašike). Poređajte marinirano meso preko, a zatim i iseckane pečurke. Pokrijte vlažnim pek papirom, pa alu folijom. Pecite na 200°C nekih 25 minuta. 
Pomešajte rendani sir i seckani paradajz, pa dodajte majonez ili jogurt i jaje, pa dobro promešajte. Sipajte preko jela i pecite na 180°C još nekih 10 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti