Faširane šnicle su jelo koje često možemo da vidimo na trpezi zato što se brzo pripremaju. Kao prilog je najbolje da se služi pire krompir jer se ova dva jela odlično uklapaju. Takođe možete da poslužite i neku salatu.
Ako vam je ostalo pečenih paprika u zamrzivaču obavezno izvadite i začinite, jer su pečene paprike, pire krompir i faširane šnicle svima omiljeni. Zato ako nemate mnogo vremena ili ste se vratili umorni sa posla pripremite ovaj recept, nećete se pokajtati.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 manja tikvica
- 1 šargarepa
- 1 glavica luka
- 1 jaje
- 1/2 šolje prezli
- 1 čen belog luka
- so, biber, suvi začin, origano, začinska paprika
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, a tikvicu i šargarepu narendajte, pa dodajte u meso. Zatim dodajte jaje, začine i prezle. Dobro promešajte i oblikujte. Pržite po 3-4 minute sa svake strane u dobro zagrejanom ulju.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recpet poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus