Faširane šnicle su jelo koje često možemo da vidimo na trpezi zato što se brzo pripremaju. Kao prilog je najbolje da se služi pire krompir jer se ova dva jela odlično uklapaju. Takođe možete da poslužite i neku salatu. 

Ako vam je ostalo pečenih paprika u zamrzivaču obavezno izvadite i začinite, jer su pečene paprike, pire krompir i faširane šnicle svima omiljeni. Zato ako nemate mnogo vremena ili ste se vratili umorni sa posla pripremite ovaj recept, nećete se pokajtati. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 manja tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje prezli
  • 1 čen belog luka
  • so, biber, suvi začin, origano, začinska paprika

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, a tikvicu i šargarepu narendajte, pa dodajte u meso. Zatim dodajte jaje, začine i prezle. Dobro promešajte i oblikujte. Pržite po 3-4 minute sa svake strane u dobro zagrejanom ulju. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Recpet poslala Tanja Đorđević