Za sve ljubitelje paprika.

Salata pretrenica

Sastojci:

  • veza od 10 suvih slatkih paprika
  • veći struk praziluka
  • so i biber po ukusu
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1-2 kašike balzamika

Priprema:

Stavite vodu da proključa, a zatim njom prelijte sušene paprike. Posle nekoliko minuta, kad lepo omekšaju, ocedite paprike i vrlo kratko ih propržite u suvom tiganju. Tek da se osuše od vode i zamirišu na pečeno. Naseckajte ih na tanke trake. Struk praziluka naseckajte na tanke kolutove, pa ih sve raspršite između prstiju. Pomešajte ove namirnice u jednoj činiji, začinite i lepo izmešajte.

Salata pretrljano

Sastojci:

  • pečene paprike
  • 2 ljute paprike
  • 2-3 čena belog luka
  • 200 g sitnog sira
  • 200 g prevrelog sira
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pečenu i ljutu papriku sitno iseckajte, kao i beli luk. U posudi pomešajte izmrvljeni sir sa paprikom i lukom i začinite po ukusu. Promešajte da se sastojci sjedine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: hronokuhinja.rs / stvarukusa.rs