Za sve ljubitelje paprika.
Salata pretrenica
Sastojci:
- veza od 10 suvih slatkih paprika
- veći struk praziluka
- so i biber po ukusu
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1-2 kašike balzamika
Priprema:
Stavite vodu da proključa, a zatim njom prelijte sušene paprike. Posle nekoliko minuta, kad lepo omekšaju, ocedite paprike i vrlo kratko ih propržite u suvom tiganju. Tek da se osuše od vode i zamirišu na pečeno. Naseckajte ih na tanke trake. Struk praziluka naseckajte na tanke kolutove, pa ih sve raspršite između prstiju. Pomešajte ove namirnice u jednoj činiji, začinite i lepo izmešajte.
Salata pretrljano
Sastojci:
- pečene paprike
- 2 ljute paprike
- 2-3 čena belog luka
- 200 g sitnog sira
- 200 g prevrelog sira
- so i biber po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Pečenu i ljutu papriku sitno iseckajte, kao i beli luk. U posudi pomešajte izmrvljeni sir sa paprikom i lukom i začinite po ukusu. Promešajte da se sastojci sjedine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus