Za tikvice postoji milion načina pripreme, a ovo je jedan od najzanimljivijih jer može da se služi kao predjelo, ručak ili večera. Ukrasiće svaku svečanu trpezu zbog svog izgleda, ali i ukusa. Ako se pitate kako se pripremaju to je vrlo jednostavno. 

Sve što treba da uradite je da propržite belo meso sa lukom, paprikom i paradajzom, napunite zapečene tikvice, preko stavite kolutove paradajza i rendani sir. Sočni zalogaji biće pravi hit posle prvog zalogaja. 

Sastojci:

  • 1,5 kg okruglih tikvica
  • 45 ml ulja 
  • 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice

Za punjenje:

  • 700 g pilećeg mesa
  • 45 ml ulja 
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 3 paprike
  • 2 paradajza
  • 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice

Za sos:

  • 1 kašičica paradajz pirea 
  • 100 ml vode 

Još:

  • 3 paradajza
  • 80 g čedar sira

Priprema:

Tikvice presecite na pola, a u ulje dodajte začine, pa ih premažite. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C nekih 10-15 mimuta. Crni i beli luk iseckajte i propržite, pa dodajte sitno secaknu piletinu. Nakon par minuta dodajte i iseckane paprike, a na kraju i seckani paradajz (2 komada). Začinite i promešajte. 
Tikivce malo izdubite kašikom i punite filom. Preostali paradajz (3 komada) isecite na kolutove i stavite preko. Paradajz pire i vodu pomešajte i sipajte preko paradajza, a na kraju dodajte i rendani sir. Još kratko ih zapecite u rerni. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs