Za tikvice postoji milion načina pripreme, a ovo je jedan od najzanimljivijih jer može da se služi kao predjelo, ručak ili večera. Ukrasiće svaku svečanu trpezu zbog svog izgleda, ali i ukusa. Ako se pitate kako se pripremaju to je vrlo jednostavno.
Sve što treba da uradite je da propržite belo meso sa lukom, paprikom i paradajzom, napunite zapečene tikvice, preko stavite kolutove paradajza i rendani sir. Sočni zalogaji biće pravi hit posle prvog zalogaja.
Sastojci:
- 1,5 kg okruglih tikvica
- 45 ml ulja
- 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice
Za punjenje:
- 700 g pilećeg mesa
- 45 ml ulja
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 3 paprike
- 2 paradajza
- 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice
Za sos:
- 1 kašičica paradajz pirea
- 100 ml vode
Još:
- 3 paradajza
- 80 g čedar sira
Priprema:
Tikvice presecite na pola, a u ulje dodajte začine, pa ih premažite. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C nekih 10-15 mimuta. Crni i beli luk iseckajte i propržite, pa dodajte sitno secaknu piletinu. Nakon par minuta dodajte i iseckane paprike, a na kraju i seckani paradajz (2 komada). Začinite i promešajte.
Tikivce malo izdubite kašikom i punite filom. Preostali paradajz (3 komada) isecite na kolutove i stavite preko. Paradajz pire i vodu pomešajte i sipajte preko paradajza, a na kraju dodajte i rendani sir. Još kratko ih zapecite u rerni.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom