Uvek ste pravili pite sa sirom ili mesom, a sada isprobajte ovu osvežavajuću pitu sa paradajzom. Potrebno vam je lisnato testo, svež paradajz i još par sastojaka koje imate kod kuće. Ako baš želite da bude skroz domaća pita umesto kupovnog koristite domaće lisnato testo. 

Sastojci:

  • 250 g lisnatog testa
  • 6-7 većih komada paradajza 
  • 1 kašika balzamika 
  • 1 kocka putera 
  • prstohvat šećera
  • sveži bosiljak

Priprema:

Razvucite testo i stavite na pleh, pa u frižider. Istopite puter u tiganju, pa dodajte šećer, sirće, a nakon nekoliko minuta i isečeni paradajz. Stavite paradajz na testo koje ste ohladili, pa preko sipajte i sok koji je ostao od kuvanja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15-20 minuta. Gotovu pitu ukrasite svežim bosiljkom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs