Domaće kore daju posebnu draž ovoj piti.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 350ml mlake vode
- 2 kašičice soli
- 4 kašike ulja za premazivanje
- 3 kašike istopljene masti za prskanje kora
Priprema
U posudi za mešenje staviti brašno, so i sve to umesite toplom vodom (po potrebi dodati brašna, da se testo ne lepi za ruke, a da bude glatko). Ostaviti testo da odmori koji minut dok pripremite smesu. Ja sam ovog puta izmrvila samo sir, onaj pravi punomasni, domaći. Ako je sir tvrđi dodajte jaja i jogurt.
Testo podeliti na dva dela.
Svaku loptu rastanjiti na veličinu tanjira. Premazati sa po dve kašike ulja ( kore kad su masnije lepse se razvuku) prekriti prozirnom folijom, i ostaviti da odmori 20-tak minuta.
Nakon toga na stonjaku, koji ste predhodno pobrašnili, razvijte testo rukama sve dok kora ne počne da se cepa.
Odseći krajeve. Poprskajte rastopljenom mašću, sirom i urolajte polako dižući stoljak gore.
Uviti u krug kao puž, premazati mašću i ostaviti da odmori dok se zagreje rerna. Peći na 210 stepeni oko pola sata( zavisi od šporeta ).
Ponosviti postupak sa drugim delom testa.
Savet: Ako želite da skrtite postupak i imate malo veći sto, slobodno ne delite testo, i od jednog dela razvicite koru, s'tim što ćete onda motati koru sa obe strane stola da dobijete dva rolata. Kada se spoje rolati raseći nožem po srediti da ih razdvojite i uviti u pleh.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus