Sa svega par klasičnih sastojaka i 25 minuta za pečenje je ono što ovu pogaču čini jednostavnom za pripremu.
Sastojci:
- 1 šolja jogurta
- 1 čaša vrele vode
- 4 kašike granuliranog šećera
- 1 kašika suvog kvasca (10 g)
- 1 čaša ulja
- 2 jajeta
- 1 kašika crnog susama
- 1 kašika susama
- 1 kašičica soli
- 840 g brašna
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
Priprema:
Jogurt, vodu, šećer i kvasac lepo sjedinite. Brašno sipajte u posudu, dodajte so, susam, crni susam i postepeno ulje. Mešajte sve vreme, pa dodajte jaja. Promešajte, pa dodajte smesu sa jogurtom. Prvo varjačom sjedinite, pa rukama umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i podelite na dva dela. Razvucite prvi deo testa u obliku kruga prečnika 35 cm i prebacite ga na pek papir. Okruglom činijom napravite krug u sredini testa (kao na slici).
Prstima oblikujte krug, a čašom napravite udubljenja u obliku polumeseca izvan kruga (kao na slici).
Viljuškom udubite unutar kruga (kao na slici).
Pogaču premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali ulje. Prebacite sa pek papirom u pleh i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Od druge polovine testa napravite pogaču na isti način.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus