Sa svega par klasičnih sastojaka i 25 minuta za pečenje je ono što ovu pogaču čini jednostavnom za pripremu.

Sastojci:

  • 1 šolja jogurta
  • 1 čaša vrele vode
  • 4 kašike granuliranog šećera
  • 1 kašika suvog kvasca (10 g)
  • 1 čaša ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kašika crnog susama
  • 1 kašika susama
  • 1 kašičica soli
  • 840 g brašna

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Jogurt, vodu, šećer i kvasac lepo sjedinite. Brašno sipajte u posudu, dodajte so, susam, crni susam i postepeno ulje. Mešajte sve vreme, pa dodajte jaja. Promešajte, pa dodajte smesu sa jogurtom. Prvo varjačom sjedinite, pa rukama umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i podelite na dva dela. Razvucite prvi deo testa u obliku kruga prečnika 35 cm i prebacite ga na pek papir. Okruglom činijom napravite krug u sredini testa (kao na slici).

BOLJE I MEKŠE OD HLEBA: Testo sa jogurtom, susamom i kimom čine ovu pogaču nezamenljivom
Foto: Printscreen/YT untitled-3

Prstima oblikujte krug, a čašom napravite udubljenja u obliku polumeseca izvan kruga (kao na slici).

BOLJE I MEKŠE OD HLEBA: Testo sa jogurtom, susamom i kimom čine ovu pogaču nezamenljivom
Foto: Prinstcreen/YT untitled-4
BOLJE I MEKŠE OD HLEBA: Testo sa jogurtom, susamom i kimom čine ovu pogaču nezamenljivom
Foto: Printscreen/YT casa

Viljuškom udubite unutar kruga (kao na slici).

BOLJE I MEKŠE OD HLEBA: Testo sa jogurtom, susamom i kimom čine ovu pogaču nezamenljivom
Foto: Printscreen/YT viljuskom-udubljeno-testo

Pogaču premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali ulje. Prebacite sa pek papirom u pleh i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Od druge polovine testa napravite pogaču na isti način.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs