Za manje od pola sata dobićete ukusno pecivo punjeno kačkavaljem.
Sastojci:
- 150 ml vode (malo manje od 1 čaše vode)
- 70 g putera
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat crnog bibera
- 3 jaja
- 110 g brašna (1 šolja)
- 25 g parmezana (2 kašike)
- 50 g rendanog kačkavalja (manje od 1 šolje)
- 1 prstohvat peršuna
Priprema:
U šerpi istopite puter pa dodajte vodu, biber, so i promešajte. Zatim dodajte brašno i sve vreme mešajte dok se ne uprži. Dobjenu smesu sipajte u činiju, utapkajte kašikom pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Ubacite peršun, kačkavalj rendani i dobro promešajte.
Na pleh obložen pek papirom vadite kugle kašikom za sladoled i ređajte. Odozgo pospite parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus