Za pripremu ovog peciva potebno vam je 5 sastojaka koje sigurno već imate kod kuće. Za pečenje kajzerica je potrebno pola sata i spremne su za posluženje. Možete ih mazati sa paštetom, džemom, eurokremom ili sa čime želite.
Sastojci za prvo testo:
- 120 g brašna
- 120 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 4 g suvog kvasca
Sastojci za drugo testo:
- 240 ml tople vode
- 320 g hlebnog brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pomešajte vodu sa šećerom i kvascem. Viljuškom promešajte pa dodajte brašno. Zamesite testo dok ne postane glatko i odložite na toplo mesto 30 minuta. U drugoj posudi pomešajte vodu sa brašnom i solju. Mesite dok ne postane glatko. Zatim pomešajte prvo i drugo testo i umesite.
Odložite testo sat vremena, pa isecite na 4 dela. Ravaljajte testo u lepinje i ostavite da odstoji još 30 minuta. Zarežite nožem vrh svake lepinje, a zatim pecite na 220°C 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus