Za pripremu ovog peciva potebno vam je 5 sastojaka koje sigurno već imate kod kuće. Za pečenje kajzerica je potrebno pola sata i spremne su za posluženje. Možete ih mazati sa paštetom, džemom, eurokremom ili sa čime želite.

Sastojci za prvo testo:

  • 120 g brašna
  • 120 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 4 g suvog kvasca

Sastojci za drugo testo:

  • 240 ml tople vode
  • 320 g hlebnog brašna
  • 1 kašičica soli
Mekane i vazdušaste kajzerice: Sa sastojcima koje imate kod kuće pripremite pecivo bolje nego kupovno
Printscreen/YT kajzerice-2

Priprema:

Pomešajte vodu sa šećerom i kvascem. Viljuškom promešajte pa dodajte brašno. Zamesite testo dok ne postane glatko i odložite na toplo mesto 30 minuta. U drugoj posudi pomešajte vodu sa brašnom i solju. Mesite dok ne postane glatko. Zatim pomešajte prvo i drugo testo i umesite.

Odložite testo sat vremena, pa isecite na 4 dela. Ravaljajte testo u lepinje i ostavite da odstoji još 30 minuta. Zarežite nožem vrh svake lepinje, a zatim pecite na 220°C 35 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs