Super su za slatki doručak ko voli ili užinu, crna čokolada se divno uklapa jer je testo blago slatko pa im čokolada samo da još malo šmeka.
Nakon pečenja se odmah mogu jesti, lepo idu uz kafu ili mleko, super su za doručak ili užinu.
Testo:
- Pola kocke svežeg kvasca
- 250ml toplog mleka
- 4 kašike šećera
- 500g brašna, tip 400
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 žumance
- 100ml ulja
- 200g seckane crne čokolade
Premaz:
- 1 belance
- 1 kašika mleka
Priprema:
1. Pomešati mleko sa šećerom i dodati izdrobljeni kvasac. Ostaviti da nadođe 10ak minuta.
2. U posudu staviti sve ostale sastojke za testo osim čokolade, dodati smesu sa kvascem, mlekom i šećerom. Uz pomoć miksera ili ručno umesiti testo. Mesiti oko 5min i po potrebi dodati malo brašna ako se testo lepi.
3. Gotovo testo prekriti i ostaviti na toplom da odstoji pola sata.
4. Nakon toga umesiti čokoladu u testo, ostaviti par komadića čokolade za kraj, formirati valjak od testa i iseći ga na 16 jednakih delova.
5. Od tih dela formirati loptice i ređati ih na pleh obloženim pek papirom. Komadiće čokolade koje sam izdvojila, stavljam na vrh loptica da bi bilo lepše.
6. Na kraju pomešam belance sa mlekom, premažem loptice time i pečem ih 15-20 min na 180 stepeni ili dok ne postanu zlatni. Pekla sam na režimu gde se pali gornji i donji grejač.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus