Ovako pripremljeno jelo neće vas puno koštati, a lakše je i bolje od pite sa mesom i uštipaka. Ne trebaju vam kore, sve što treba da uradite je da sjedinite sastojke za mleveno meso i oblikujete valjak. A zatim da napravite preliv, pa umočite meso u brašno, a zatim u preliv. Vrlo je jednostvano, a ukusno.
Kada vam treba brza večera ili ručak za celu porodicu, ovo je pravi izbor.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 100 g pirinča
- 400 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- so, biber, kim, začinska paprika
Za preliv:
- 2 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
- 1/2 kašičice soli
- 100 ml mleka
- 120 g brašna
Priprema:
Šargarepu, krompir, crni i beli luk izrendajte. Dodajte meso, jaje, pirinač i začinite, pa dobro sjedinite. Uzmite rukama deo smesi i oblikuje valjak. Trebalo bi da dobijete 10 komada od po 120 g.
Umutite pavlaku, jaja i so, pa dodajte mleko. Zatim dodajte i brašno. Posle svakog dodavanja promešajte. U jednoj posudi ostavite preliv, a u drugu sipajte brašno. Umočite meso prvo u brašno, pa u preliv. Pržite u zagrejanom ulju na srednoj temperarturi.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno