Ovako pripremljeno jelo neće vas puno koštati, a lakše je i bolje od pite sa mesom i uštipaka. Ne trebaju vam kore, sve što treba da uradite je da sjedinite sastojke za mleveno meso i oblikujete valjak. A zatim da napravite preliv, pa umočite meso u brašno, a zatim u preliv. Vrlo je jednostvano, a ukusno. 

Kada vam treba brza večera ili ručak za celu porodicu, ovo je pravi izbor. 

Sastojci:

  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 100 g pirinča
  • 400 g mlevenog mesa 
  • 1 jaje 
  • 2 čena belog luka 
  • so, biber, kim, začinska paprika 

Za preliv:

  • 2 jajeta 
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 100 ml mleka 
  • 120 g brašna

Priprema:

Šargarepu, krompir, crni i beli luk izrendajte. Dodajte meso, jaje, pirinač i začinite, pa dobro sjedinite. Uzmite rukama deo smesi i oblikuje valjak. Trebalo bi da dobijete 10 komada od po 120 g. 
Umutite pavlaku, jaja i so, pa dodajte mleko. Zatim dodajte i brašno. Posle svakog dodavanja promešajte. U jednoj posudi ostavite preliv, a u drugu sipajte brašno. Umočite meso prvo u brašno, pa u preliv. Pržite u zagrejanom ulju na srednoj temperarturi. 

Izvor: stvarukusa.rs