Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 470 g isečenih šampinjona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 6 krmenadli
  • 240 g seckanog crnog luka
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 410 g seckanog paradajza, neoceđenog
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • ½ kašičice sušenog origana
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 120 ml vode (opciono)
  • 6 velikih kriški zelene paprike
Zašto je korisno da jedete šampinjone?

Šampinjoni su niskokalorična namirnica bogata vitaminima i mineralima. U 100 grama sirovih šampinjona nalazi se oko 22 kalorije, 3.26 grama ugljenih hidrata, 3.09 grama proteina i 0.34 grama masti. Bogati su vitaminima B kompleksa, vitaminom C, vitaminom D, kao i mineralima poput gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, cinka i selena.

Recept za krmenadle na italijanski način:

Kako biste napravili krmenadle, prvo zagrejte 1 kašičicu ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, pa pržite i mešajte dok ne omekšaju, 5 do 7 minuta. Prebacite u činiju i ostavite sa strane dok ne zatreba.

Zagrejte opet 2 kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte krmenadle i pržite dok ne porumene, 3 1/2 do 5 minuta sa svake strane. Prebacite na tanjir. Ocedite sve osim 1 kašike tečnosti iz tiganja.

Dodajte crni i beli luk u tiganj, pa pržite i mešajte oko 5 minuta. Umešajte paradajz, bosiljak, origano, so i biber. Dodajte krmenadle i krčkajte dok ne omekšaju, oko 45 minuta, dodajući vodu ako postanu previše suve.

Stavite krišku paprike na vrh svake krmenadle. Dodajte sačuvane pečurke i nastavite da krčkate dok paprike ne omekšaju, 5 do 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sotirane krmenadle sa jabukama.

Pročitajte kako se prave krmenadle sa graškom

BONUS VIDEO

00:59
rolovane svinjske krmenadle Izvor: instagram/cookistwow

StvarUkusa