Sastojci:
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 470 g isečenih šampinjona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 6 krmenadli
- 240 g seckanog crnog luka
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 410 g seckanog paradajza, neoceđenog
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- ½ kašičice sušenog origana
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- 120 ml vode (opciono)
- 6 velikih kriški zelene paprike
Recept za krmenadle na italijanski način:
Kako biste napravili krmenadle, prvo zagrejte 1 kašičicu ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, pa pržite i mešajte dok ne omekšaju, 5 do 7 minuta. Prebacite u činiju i ostavite sa strane dok ne zatreba.
Zagrejte opet 2 kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte krmenadle i pržite dok ne porumene, 3 1/2 do 5 minuta sa svake strane. Prebacite na tanjir. Ocedite sve osim 1 kašike tečnosti iz tiganja.
Dodajte crni i beli luk u tiganj, pa pržite i mešajte oko 5 minuta. Umešajte paradajz, bosiljak, origano, so i biber. Dodajte krmenadle i krčkajte dok ne omekšaju, oko 45 minuta, dodajući vodu ako postanu previše suve.
Stavite krišku paprike na vrh svake krmenadle. Dodajte sačuvane pečurke i nastavite da krčkate dok paprike ne omekšaju, 5 do 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sotirane krmenadle sa jabukama.
Pročitajte kako se prave krmenadle sa graškom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
