Krmenadle sa medom i lukom su bogate raznovrsnim ukusima, izgledaju kao komplikovano jelo iz restorana, a zapravo se prave lako. Ako volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i kremaste krmenadle u sosu od senfa. Evo i kako da napravite krmenadle sa medom i lukom!

Sastojci:

  • 2 kašike meda
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica sirćeta
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika putera, rastopljenog
  • 2 svinjske krmenadle
  • Šaka svežeg peršuna, za serviranje

Recept za krmenadle sa medom i lukom:

Pomešajte med, soja sos, sirće i beli luk u maloj posudi. U drugoj posudi pomešajte ulje i puter. Zagrejte tiganj na jakoj vatri dok se ne zapeče. Krmenadle premažite mešavinom ulja i putera, začinite, a zatim pržite 4-6 minuta, okrećući ih, dok ne bude pečene.

Izvadite svinjetinu iz tiganja na tanjir, zatim premažite mešavinom meda sa obe strane i vratite u tiganj da se prži još minut sa svake strane. Ostavite krmenadle da odstoje nekoliko minuta, a zatim ih pokapajte sokovima iz tiganja. Za kraj pospite peršunom. Uživajte!

Pročitajte kako da za 20 minuta napravite svinjske medaljone

BONUS VIDEO

SVINJSKE KRMENADLE NA VEOMA SPECIFIČAN NAČIN! Edukativna kulinarska emisija puna zabave, OBOŽAVAĆETE OVAJ SPECIJALITET  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.