Krmenadle sa medom i lukom su bogate raznovrsnim ukusima, izgledaju kao komplikovano jelo iz restorana, a zapravo se prave lako. Ako volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i kremaste krmenadle u sosu od senfa. Evo i kako da napravite krmenadle sa medom i lukom!
Sastojci:
- 2 kašike meda
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica sirćeta
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika ulja
- 1 kašika putera, rastopljenog
- 2 svinjske krmenadle
- Šaka svežeg peršuna, za serviranje
Recept za krmenadle sa medom i lukom:
Pomešajte med, soja sos, sirće i beli luk u maloj posudi. U drugoj posudi pomešajte ulje i puter. Zagrejte tiganj na jakoj vatri dok se ne zapeče. Krmenadle premažite mešavinom ulja i putera, začinite, a zatim pržite 4-6 minuta, okrećući ih, dok ne bude pečene.
Izvadite svinjetinu iz tiganja na tanjir, zatim premažite mešavinom meda sa obe strane i vratite u tiganj da se prži još minut sa svake strane. Ostavite krmenadle da odstoje nekoliko minuta, a zatim ih pokapajte sokovima iz tiganja. Za kraj pospite peršunom. Uživajte!
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem