Krmenadle sa medom i lukom su bogate raznovrsnim ukusima, izgledaju kao komplikovano jelo iz restorana, a zapravo se prave lako. Ako volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i kremaste krmenadle u sosu od senfa. Evo i kako da napravite krmenadle sa medom i lukom!

Sastojci:

  • 2 kašike meda
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica sirćeta
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika putera, rastopljenog
  • 2 svinjske krmenadle
  • Šaka svežeg peršuna, za serviranje

Recept za krmenadle sa medom i lukom:

Pomešajte med, soja sos, sirće i beli luk u maloj posudi. U drugoj posudi pomešajte ulje i puter. Zagrejte tiganj na jakoj vatri dok se ne zapeče. Krmenadle premažite mešavinom ulja i putera, začinite, a zatim pržite 4-6 minuta, okrećući ih, dok ne bude pečene.

Izvadite svinjetinu iz tiganja na tanjir, zatim premažite mešavinom meda sa obe strane i vratite u tiganj da se prži još minut sa svake strane. Ostavite krmenadle da odstoje nekoliko minuta, a zatim ih pokapajte sokovima iz tiganja. Za kraj pospite peršunom. Uživajte!

Pročitajte kako da za 20 minuta napravite svinjske medaljone

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
SVINJSKE KRMENADLE NA VEOMA SPECIFIČAN NAČIN! Edukativna kulinarska emisija puna zabave, OBOŽAVAĆETE OVAJ SPECIJALITET  Izvor: SVINJSKE KRMENADLE NA VEOMA SPECIFIČAN NAČIN! Edukativna kulinarska emisija puna zabave, OBOŽAVAĆETE OVAJ SPECIJALITET

StvarUkusa/L.S.