Ideja za ručak nikad dosta, a svi znamo da većina Srba ovaj obrok ne može da zamisli bez mesa. Zato vam donosimo sjajan recept za krmenadle u aromatičnom sosu od 3 vrste luka za čiju pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena. Ovako pripremljene krmenadle su sočne, a uspevaju svima. Poslužite sa prilogom po želji. 

Sastojci:

  • 3 krmenadle 
  • 1 crni luk
  • 1 mladi luk
  • 2 kašike putera 
  • 140 g slanine
  • 6 čenova belog luka 
  • 400 ml pavlake za kuvanje 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1/4 šolje vode 

Recept za krmenadle u sosu sa 3 vrste luka:

12:09
Korak 1

Ispržite meso 

Krmenadle posolite i pobiberite sa obe strane i začine lepo utrljajte u meso. U tiganju istopite puter, pa propržite meso sa svih strana, a onda izvadite iz tiganja. 

12:09
Korak 2

Napravite sos 

U isti tiganj dodajte seckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte i seckanu slaninu. Kada slanina postane hrskava, dodajte mleveni beli luk i seckani mladi. Pržite još minut, uz neprestano mešanje, pa sipajte pavlaku za kuvanje i sojin sos. Sve lepo promešajte. Kad sos krene da vri, začinite po želji, pa sipajte vodu i promešajte. 

12:09
Korak 3

Poslužite svinjsko meso 

U tiganj vratite krmenadle, pa poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi još nekih 25 minuta. Poslužite sa pire krompirom i salatom po izboru. Prijatno!

Pročitajte i ovo: Krmenadle u sojinom sosu

BONUS VIDEO: 

trik za sočno meso TikTok/mannalanier2

(StvarUkusa/S.B.)