Ideja za ručak nikad dosta, a svi znamo da većina Srba ovaj obrok ne može da zamisli bez mesa. Zato vam donosimo sjajan recept za krmenadle u aromatičnom sosu od 3 vrste luka za čiju pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena. Ovako pripremljene krmenadle su sočne, a uspevaju svima. Poslužite sa prilogom po želji.
Sastojci:
- 3 krmenadle
- 1 crni luk
- 1 mladi luk
- 2 kašike putera
- 140 g slanine
- 6 čenova belog luka
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašike soja sosa
- 1/4 šolje vode
Recept za krmenadle u sosu sa 3 vrste luka:
Ispržite meso
Krmenadle posolite i pobiberite sa obe strane i začine lepo utrljajte u meso. U tiganju istopite puter, pa propržite meso sa svih strana, a onda izvadite iz tiganja.
Napravite sos
U isti tiganj dodajte seckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte i seckanu slaninu. Kada slanina postane hrskava, dodajte mleveni beli luk i seckani mladi. Pržite još minut, uz neprestano mešanje, pa sipajte pavlaku za kuvanje i sojin sos. Sve lepo promešajte. Kad sos krene da vri, začinite po želji, pa sipajte vodu i promešajte.
Poslužite svinjsko meso
U tiganj vratite krmenadle, pa poklopite i krčkajte na niskoj temepraturi još nekih 25 minuta. Poslužite sa pire krompirom i salatom po izboru. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Krmenadle u sojinom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem