Najdžela Loson je počela kao kritičar za hranu, a kasnije je dobila i svoju emisiju na televiziji o kuvanju. Ona zaista uživa u kulinarstvu i vole da isprobava najrazličitije kombinacije. Predlažemo vam da napravite svinjsko meso na njen način. Ona ga kuva u kokakoli, koja je puna šećera, pa meso postaje sočnije i ima taj neki poseban šmek. Premazuje se i šećernom glazurom koja dodatno poboljšava ukus. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite samo sa sezonskom salatom.
Sastojci:
- 2 kg svinjskog mesa
- 1 crni luk
- 2 l kokakole
- Za glazuru:
- 1 šaka karanfilića
- 1 puna kašika melase
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike šećera
Recept za svinjsko meso sa kokokolom:
Skuvajte meso
Meso zasecite u obliku dijamanta. Stavite ga u šerpu, pa sipajte kokakolu i dodajte krupno sečen crni luk. Kuvajte meso nekih 2,5 sata.
Napravite glazuru
U šerpu sipajte melasu, pa dodajte šećer. Kratko kuvajte, dok se šećer ne istopi (oko 2-3 minuta), pa sklonite sa šporeta i dodajte senf. Sve lepo promešajte.
Pripremite meso za pečenje
Kada se meso malo ohladi isecite kožicu i zabodite klinčiće svuda. Umotajte u tri alu folije. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 240°C oko pola sata. Zatim skinite foliju, premažite meso glazurom, pa vratite u rernu. Smanjite temperaturu na 220°C i pecite još 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Pohovane svinjske šnicle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem