Najdžela Loson je počela kao kritičar za hranu, a kasnije je dobila i svoju emisiju na televiziji o kuvanju. Ona zaista uživa u kulinarstvu i vole da isprobava najrazličitije kombinacije. Predlažemo vam da napravite svinjsko meso na njen način. Ona ga kuva u kokakoli, koja je puna šećera, pa meso postaje sočnije i ima taj neki poseban šmek. Premazuje se i šećernom glazurom koja dodatno poboljšava ukus. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite samo sa sezonskom salatom.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 2 l kokakole
  • Za glazuru: 
  • 1 šaka karanfilića
  • 1 puna kašika melase 
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašike šećera

Recept za svinjsko meso sa kokokolom:

12:01
Korak 1

Skuvajte meso 

Meso zasecite u obliku dijamanta. Stavite ga u šerpu, pa sipajte kokakolu i dodajte krupno sečen crni luk. Kuvajte meso nekih 2,5 sata. 

12:02
Korak 2

Napravite glazuru

U šerpu sipajte melasu, pa dodajte šećer. Kratko kuvajte, dok se šećer ne istopi (oko 2-3 minuta), pa sklonite sa šporeta i dodajte senf. Sve lepo promešajte. 

12:02
Korak 3

Pripremite meso za pečenje

Kada se meso malo ohladi isecite kožicu i zabodite klinčiće svuda. Umotajte u tri alu folije. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 240°C oko pola sata. Zatim skinite foliju, premažite meso glazurom, pa vratite u rernu. Smanjite temperaturu na 220°C i pecite još 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pohovane svinjske šnicle

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)