Ideja za ručak nikad dosta, a zna se šta Srbi najviše vole da jedu, a to je meso. Još ako je pohovano, onda je to pun pogodak. Pohovano meso se obično pravi od pilećeg filea, a mi vam donosimo super recept za svinjsko meso. Pohovano svinjsko meso se lako pravi, a služi se sa sosom od pečurka. Ako želite kao prilog možete da poslužite hleb, ali i krompir.

Sastojci:

  • 3 svinjska kotleta 
  • Za poh:
  • 5 kašika prezli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u praju 
  • 1 kašičica timijana
  • 3 jajeta
  • Za sos: 
  • 3 kašike putera
  • 1 crni luk 
  • 140 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • 300 g pečuraka 
  • 1,5 kašika brašna 
  • 400 ml vode 
  • 1 kašika senfa 
  • 2 kašike vorčester ili soja sosa
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
  • svež peršun

Recept za pohovane svinjske šnicle u sosu od pečuraka:

15:22
Korak 1

Pripremite meso

Svinjsko meso pokrijte pek papirom, pa izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. 

15:22
Korak 2

Spremite poh

U jednoj posudi umutite jaja, u drugu posudu sipajte brašno, a u trećoj posudi pomešajte prezle sa crnim i belim lukom u prahu, kao i timijanom. Lepo promšajte. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, pa u prezle i ispržite. 

15:22
Korak 3

Napravite sos

U tiganju istopite puter, pa propržite seckani luk i slaninu. Kada luk omekša dodajte i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte seckane pečurke i pržite još par minuta, pa dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte vodu i promešajte, pa dodajte senf i sojin sos. Posolite i pobiberite, pa promešajte i kada krene da vri, sipajte i pavlaku za kuvanje. Kuvajte još par minuta da se sastojci lepo sjedine, pa pospite sveže seckanim peršunom. Poslužite sos uz meso. 

Pročitajte i ovo: Najukusnije pohovane šnicle

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(StvarUkusa/S.B.)