Ideja za ručak nikad dosta, a zna se šta Srbi najviše vole da jedu, a to je meso. Još ako je pohovano, onda je to pun pogodak. Pohovano meso se obično pravi od pilećeg filea, a mi vam donosimo super recept za svinjsko meso. Pohovano svinjsko meso se lako pravi, a služi se sa sosom od pečurka. Ako želite kao prilog možete da poslužite hleb, ali i krompir.
Sastojci:
- 3 svinjska kotleta
- Za poh:
- 5 kašika prezli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u praju
- 1 kašičica timijana
- 3 jajeta
- Za sos:
- 3 kašike putera
- 1 crni luk
- 140 g slanine
- 2 čena belog luka
- 300 g pečuraka
- 1,5 kašika brašna
- 400 ml vode
- 1 kašika senfa
- 2 kašike vorčester ili soja sosa
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- svež peršun
Recept za pohovane svinjske šnicle u sosu od pečuraka:
Pripremite meso
Svinjsko meso pokrijte pek papirom, pa izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane.
Spremite poh
U jednoj posudi umutite jaja, u drugu posudu sipajte brašno, a u trećoj posudi pomešajte prezle sa crnim i belim lukom u prahu, kao i timijanom. Lepo promšajte. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, pa u prezle i ispržite.
Napravite sos
U tiganju istopite puter, pa propržite seckani luk i slaninu. Kada luk omekša dodajte i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte seckane pečurke i pržite još par minuta, pa dodajte brašno i promešajte. Nakon minut sipajte vodu i promešajte, pa dodajte senf i sojin sos. Posolite i pobiberite, pa promešajte i kada krene da vri, sipajte i pavlaku za kuvanje. Kuvajte još par minuta da se sastojci lepo sjedine, pa pospite sveže seckanim peršunom. Poslužite sos uz meso.
Pročitajte i ovo: Najukusnije pohovane šnicle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus