Inspiracije za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ne mogu da zamisle ovaj obrok bez mesa. Predlažemo vam da isprobate i recept za svinjsko meso u sosu od pavlake i kiselih krastavaca. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite sa prilogom po želji, ali i samo uz sezonsku salatu i parče hleba. Jednostavno se priprema, a većinu sastojaka već imate kod kuće. 

Sastojci:

  • 700 g svinjskog buta 
  • 4 kašike putera
  • 100 g slanine
  • 1 crni luk
  • 3 kisela krastavca 
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 200 ml vode
  • 4 kašike kisele pavlake

Recept za svinjsko meso:

17:12
Korak 1

Pripremite meso 

Meso isecite na krupnije kocke, pa propržite u tiganju na istopljenom puteru. Pred kraj dodajte seckanu slaninu i pržite još kratko. 

17:12
Korak 2

Pripremite umak

Isecite krupnije crni luk i kisele krastavce, pa dodajte u tiganj gde su meso i slanina. Promešajte i pržite još nekih 5 minuta. Posolite, pobiberite, pospite korijanderom, pa sipajte vodu. Lepo promešajte! 

17:12
Korak 3

Kuvajte meso

Poklopite i kuvajte meso nekih 25 minuta. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 15 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode. Služite sa pire krompirom i pirinčem. 

BONUS VIDEO: 

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)