Inspiracije za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ne mogu da zamisle ovaj obrok bez mesa. Predlažemo vam da isprobate i recept za svinjsko meso u sosu od pavlake i kiselih krastavaca. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite sa prilogom po želji, ali i samo uz sezonsku salatu i parče hleba. Jednostavno se priprema, a većinu sastojaka već imate kod kuće.
Sastojci:
- 700 g svinjskog buta
- 4 kašike putera
- 100 g slanine
- 1 crni luk
- 3 kisela krastavca
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 200 ml vode
- 4 kašike kisele pavlake
Recept za svinjsko meso:
Pripremite meso
Meso isecite na krupnije kocke, pa propržite u tiganju na istopljenom puteru. Pred kraj dodajte seckanu slaninu i pržite još kratko.
Pripremite umak
Isecite krupnije crni luk i kisele krastavce, pa dodajte u tiganj gde su meso i slanina. Promešajte i pržite još nekih 5 minuta. Posolite, pobiberite, pospite korijanderom, pa sipajte vodu. Lepo promešajte!
Kuvajte meso
Poklopite i kuvajte meso nekih 25 minuta. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 15 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode. Služite sa pire krompirom i pirinčem.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem