Recept za lovačke šnicle se prenosi s kolena na koleno, a ovako pripremljeno meso Srbi obično služe sa pire krompriom. Dugo krčkanje u saftu ga čini mekanim, a mi vam donosimo još jednostavniji recept za lovačke šnicle. Španci kratko propržte meso, a onda naprave sos od crnog luka i u njemu ga krčkaju još 10 minuta. Sve je lako, a uspeva i početnicima u kuhinji.

Sastojci: 

  • 700 g svinjskog karea 
  • 3 crna luka 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 šargarepa 
  • 100 ml belog vina 
  • 250 ml bujona 
  • 1 lovorov list

Recept za španske lovačke šnicle u sosu od luka: 

U tiganju propržite svinjsko meso koje ste posolili i pobiberili. Zatim izvadite meso, pa u istoj posudi propržite krupno seckani beli luk, pa dodajte crni isečen na rebarca. Pržite dok ne omekša, pa dodajte šargarepu isečenu na kolutove. Kada i ona omekša dodajte lovorov list, sipajte bujon i belo vino. Posolite i pobiberite, pa promešajte i poklopite. Krčkajte nekih 10 minuta, a povremeno promešajte. Zatim izvadite lovorov list, a sos dobro izblendirajte, pa vratite meso. Poklopite i kuvajte još 10 minuta, a povremeno promešajte. Lovačke šnicle su spremne.

Pročitajte i ovo: Lovačke šnicle koje ćete obožavati

BONUS VIDEO: 

Kineska piletina  Instagram/iankewks

(StvarUkusa/S.B.)