Ideja za ručak nikad dosta, pogotovo ako vam dolaze ili rođaci, onda želite da pokažete svoje kulinarsko umeće. Predlažemo vam da napravite svinjsko meso koje se premazuje slatko-kiselim sosom, a toliko je sočno da se nećete zaustaviti na jednom parčetu. Priprema je baš jednostavna, a skoro celu pripremu odradi rerna. Ako ne volite toliko da ekperimentišete sa ukusima, onda napravite svinjsko meso punjeno slaninom i pečurkama.
Sastojci:
- 1,6 kg svinjskog vrata
- 3-5 čena belog luka
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašika senfa
- 2-3 kašike ulja
- Za preliv:
- 3 kašike slatkog čili sosa
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašika kečapa
- 2-3 kašike meda
- 1,5 kašičice senfa od celog zrna
Recept za svinjsko meso sa senfom:
U posudi pomešajte so, biber, dimljenu papriku. Beli luk presecite na pola, uvaljajte u začine. Zasecite meso na nekoliko mesta, pa ubacite beli luk. U drugoj posudi pomešajte senf, ulje, so, biber i dimljenu papriku, pa premažite svinjsko meso. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih sat vremena. Pokvasite pek papir, pa umotajte meso u njega i stavite u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30-40 minuta. U tiganj sipajte čili sos, sojin sos, kečap, med i senf. Kuvajte dok ne krene da vri, pa svinjsko meso premažite slatko-kiselim sosom (pre toga skinite pek papir). Pecite još 5-10 minuta i servirajte.
Pročitajte i ovo: Svinjsko meso punjeno suvim voćem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem