Od svinjskog mesa možete da spremate razne specijalitete, a sigurni smo da ga ovako niste pripremali. Za vas smo danas izabrali recept za svinjsko meso sa suvim voćem koje možete da služite kao svečani ručak za Novu godinu ili Božić, ali i za svaku drugu priliku. Ovako pripremljeno svinjsko meso je sočno, a uspeva bukvalno svima. Možda vam dodavanje suvog voća ne deluje kao dobra kombinacija, ali ono upija masnoću od mesa i ima poseban šmek. Uživajte!
Sastojci:
- 1,3 kg svinjskog karea
- 200 g suvih kajsija
- 200 g suvih šljiva
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 kašike meda
- 150 ml belog vina
Recept za svinjsko meso punjeno suvim voćem:
Suve kajsije i suve šljive prelijte vrućom vodom i ostavite 10 minuta. Ceo komad svinjskogmesa zasecite po dužini (ali ne do kraja), treba da dobijete proreze. Utrljajte so, biber, italijanski začin i slatku papriku. Napunite proreze suvim šljivama i kajsijama koje ste procedili. Jedan prorez suve šljive, jedan prorez suve kajsije. Kuhinjskim koncem zatvorite svinjsko meso i stavite u tepsiju koju ste premazali uljem. Opet meso premažite uljem i istopljenim medom, pa u tepsiju sipajte belo vino. Umesto belog vina možete da koristite i vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 minuta. Skinite konac i služite svinjsko meso.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem