Popara je jelo koje su spremale naše bake i majke, a na kom su odrasle generacije. Popara je jeftino srpsko jelo koje se vrlo lako sprema. Ujedno je i top izbor za štedljive domaćice - od svega nekoliko sastojaka i bajatog hleba napravite ukusan doručak. Predlažemo za danas poparu sa jajima. Uz jogurt ili kiselo mleko pravo je savršenstvo.
Sastojci:
- 280 ml toplog mleka
- 3 kriške bajatog hleba
- 2 jajeta
- 2-3 kašike kajmaka
- 1/2 kašičice soli
- 40 g putera
Recept za poparu sa jajima:
U toplo mleko udrobite hleb, pa stavite u šerpicu i mešajte na srednjoj vatri. Dodajte so, jaja, kajmak i kuvajte još 2 minuta. Ubacite otopljeni puter i promešajte poparu. Služite toplu poparu uz jogurt ili kiselu pavlaku. Preporučujemo i poparu sa sirom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem