Popara je jelo koje su spremale naše bake i majke, a na kom su odrasle generacije. Popara je jeftino srpsko jelo koje se vrlo lako sprema. Ujedno je i top izbor za štedljive domaćice - od svega nekoliko sastojaka i bajatog hleba napravite ukusan doručak. Predlažemo za danas poparu sa jajima. Uz jogurt ili kiselo mleko pravo je savršenstvo.

Sastojci:

  • 280 ml toplog mleka
  • 3 kriške bajatog hleba
  • 2 jajeta
  • 2-3 kašike kajmaka
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 g putera

Recept za poparu sa jajima:

U toplo mleko udrobite hleb, pa stavite u šerpicu i mešajte na srednjoj vatri. Dodajte so, jaja, kajmak i kuvajte još 2 minuta. Ubacite otopljeni puter i promešajte poparu. Služite toplu poparu uz jogurt ili kiselu pavlaku. Preporučujemo i poparu sa sirom.

BONUS VIDEO:

Instagram/ themodernnonna Italijanska popara

 Izvor: StvarUkusa/J.K.