Svinjska rebra pravi su gurmanski užitak. Kada se spremi sa marinadom, meso je sočno i lepi se za prste. Pripremili smo vrhunski recept za svinjska rebra i to sa sosom u koji ide sok od pomorandže! Meso se više puta premazuje slatkim sosom, a dugo se krčka na nižoj temperaturi za najsočniji ukus.
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara sa kostima (2 komada od po 500g)
- 70 g meda
- 70 g sojinog sosa
- sok od 1/2 pomorandže
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- 3 čena belog luka
Recept za svinjska rebra sa pomorandžom:
Pomešajte u manjoj činiji med, sojin sos, sok od pomorandže, slatku papriku i mleveni beli luk. Svinjska rebra stavite na alu foliju, pa na pleh. Premažite ih sosom (ali sačuvajte manju količinu da ih ponovo premažete) i pecite svinjska rebra 2h na 130°C. Potom ih izvadite, premažite ostatkom sosa, pa pecite 30 minuta na 180°C. Pre serviranja, premažite svinjska rebra sosom ako vam ostane. Predlažemo i svinjska rebra na kupusu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus