Obogatite slavsku trpezu svinjskim rebrima koja se spremaju na kupusu.

Sada svi koje slave neku slavu počinju da pripremaju jelovnik. Ako nije posna, onda se zna šta je obavezno na svakoj slavskoj trpezi, a to su pečenje i sarme. Predlažemo vam da čuveno slavsko pečenje, koje možete da spremite kod kuće, zamenite ukusnim svinjskim rebarcima. Još bolji ukus ima daje kupus na kojem se peku. Gosti će uživati u svakom zalogaju, a vi nećete utrošiti puno vremena za pripremu. Ako ne računate mariniranje i pečenje, potrebno vam je 10-ak minuta za spremanje.
- Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih rebarca
- 4 velika crna luka
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1,5 kašika balzamika
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike maslinovog ulja
- kupus
Priprema:
Svinjska rebra isecite na parčiće, pa ih stavite u posudu. Dodajte crni luk isečen na rebarca, začine, balzamiko, majonez i maslinovo ulje. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da se marinira nekih 2 sata. Pleh nauljite i poređajte listove kupusa u 2 sloja. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i još nekim začinom po želji, pa poređajte meso sa sve marinadom preko. Pecite na 200°C oko 60-80 minuta. Na pola pečenja okrenite meso da se ispeku obe strane. Ako rebra počnu da gore, prekrijte folijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.