Sada svi koje slave neku slavu počinju da pripremaju jelovnik. Ako nije posna, onda se zna šta je obavezno na svakoj slavskoj trpezi, a to su pečenje i sarme. Predlažemo vam da čuveno slavsko pečenje, koje možete da spremite kod kuće, zamenite ukusnim svinjskim rebarcima. Još bolji ukus ima daje kupus na kojem se peku. Gosti će uživati u svakom zalogaju, a vi nećete utrošiti puno vremena za pripremu. Ako ne računate mariniranje i pečenje, potrebno vam je 10-ak minuta za spremanje.
- Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih rebarca
- 4 velika crna luka
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1,5 kašika balzamika
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike maslinovog ulja
- kupus
Priprema:
Svinjska rebra isecite na parčiće, pa ih stavite u posudu. Dodajte crni luk isečen na rebarca, začine, balzamiko, majonez i maslinovo ulje. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da se marinira nekih 2 sata. Pleh nauljite i poređajte listove kupusa u 2 sloja. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i još nekim začinom po želji, pa poređajte meso sa sve marinadom preko. Pecite na 200°C oko 60-80 minuta. Na pola pečenja okrenite meso da se ispeku obe strane. Ako rebra počnu da gore, prekrijte folijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem