Sada svi koje slave neku slavu počinju da pripremaju jelovnik. Ako nije posna, onda se zna šta je obavezno na svakoj slavskoj trpezi, a to su pečenje i sarme. Predlažemo vam da čuveno slavsko pečenje, koje možete da spremite kod kuće, zamenite ukusnim svinjskim rebarcima. Još bolji ukus ima daje kupus na kojem se peku. Gosti će uživati u svakom zalogaju, a vi nećete utrošiti puno vremena za pripremu. Ako ne računate mariniranje i pečenje, potrebno vam je 10-ak minuta za spremanje.
- Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih rebarca
- 4 velika crna luka
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1,5 kašika balzamika
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike maslinovog ulja
- kupus
Priprema:
Svinjska rebra isecite na parčiće, pa ih stavite u posudu. Dodajte crni luk isečen na rebarca, začine, balzamiko, majonez i maslinovo ulje. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da se marinira nekih 2 sata. Pleh nauljite i poređajte listove kupusa u 2 sloja. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i još nekim začinom po želji, pa poređajte meso sa sve marinadom preko. Pecite na 200°C oko 60-80 minuta. Na pola pečenja okrenite meso da se ispeku obe strane. Ako rebra počnu da gore, prekrijte folijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus