Svečanasalata sa piletinom i kupusom je jedna od onih salata koje mogu da se jedu i samostalno, ali i uz meso i predjelo. Odličan je za sve vrste svečanosti poput slava, praznika i rođendana. Sastojci su slični kao za mimoza salatu, samo što se ovde dodaju luk i kupus. Isprobajte i garantovano će vam se svideti.

  • Sastojci:
  • 1 pileći file
  • 3 kuvana jajeta
  • 2 kuvana krompira
  • pola glavice svežeg kupusa
  • 100 g kačkavalja
  • majonez
  • so, biber
  • 1 crni luk
  • marinada za luk:
  • 2 kašičice šećera
  • pola kašičice soli
  • 3-4 kašike sirćeta
  • 250 ml vode

Priprema:

Luk iseckajte, stavite u činiju i prelijte marinadom. Ostavite tako 10ak minuta pa procedite. U posudu za serviranje na dno izrendajte kuvani krompir. Posolite i pobiberite pa stavite malo majoneza. Zatim oceđeni crni luk, majonez, seckana kuvana piletina, ponovo so i biber, majonez, rendana kuvana jaja, majonez, seckani kupus, majonez. Na kraju sve pospite rendanim sirom i majonezom. Stavite da se malo ohladi i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE