Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIŠE NEĆETE KUPOVATI U PEČENJARI: Svinjsko meso iz rerne sa hrskavom koricom

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Kada budete videli kako se svinjsko pečenje jednostavno priprema, više ga nećete kupovati iz pečenjare.

Recept za pečenje iz rerne Izvor: Cooking

Kada budete planirali da imate svečani ručak ili kad pripremate slavu, ne morate da naručujete pečenje, nego na jednostavan način pripremite u rerni. Meso je preukusno, a korica hrskava. Ispratite recept do kraja i uživajte u odličnom zalogaju.

Sastojci:

  • oko 3 kg svinjskog buta (ili plećke)
  • so (oko 3 ravne kašičice)
  • voda (ili pivo)

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso operite, obrišite. Zasecite ga sa unutrašnje i spoljašnje strane. Dobro ga posolite. Ostavite meso preko noći u frižideru.

Sutradan…

Na tepsiju od rerne stavite resetku. Sipajte na dno tespije vodu. Stavite meso na rešetku i ubacite u hladnu rernu. Kada ubacite meso tek tada uključite renu na 160-180 C. Pecite meso oko 3,5-4 h, dok ne porumeni lepo sa svih strana. Dužina pečenja zavisi i od količine mesa. Neko pravilo je da se peče najmanje 1 h po kg mesa. Sto duže pečete ukusnije je. U medjuvremenu dolivajte vodu. Meso na svakih sat vremena okrećite i premazujte sa vodom i masnoćom koju ispusti.

Izvor: Cooking.rs

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti