Svinjska rebarca iz rerne, spremljena na ovaj način, garantovano će biti sočna i ukusna. Uz marinadu od kečapa, meda i začina rebarca se lepe za prste, mame da uzmete još jedno parče više.
Sastojci:
- 2 kg svinjskih rebara
- 1 šolja kečapa
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- pola šolje belog sirćeta
- pola šolje meda
- 1/3 šolje soja sosa
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica soli
- 3/4 kašičice mlevenog senfa
- pola kašičice belog luka u prahu
- biber
Priprema:
Isecite rebra na manje komade i stavite sa mesnatom stranom na gore na rešetke u 2 podmazane tepsije za pečenje. Čvrsto pokrijte folijom. Pecite na 180 stepeni oko sat i 15 minuta dok meso ne omekša.
Uklonite rešetke, ocedite i vratite rebra u tepsije.
Preostale sastojke dobro promešajte i prelijte preko rebara. Pecite, nepokriveno, 30-40 minuta ili dok sos ne prekrije rebra, povremeno podlivajući.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus