Sezona paradajza je u punom jeku, a iako ga najčešće koristimo za sveže salate, uz malo truda od njega možete napraviti savršeni gurmanski ručak. Punjeni paradajz sa mlevenom piletinom idealno je letnje jelo, koje će vas zasititi, a ne pada teško na stomak. 

Priprema je veoma brza i jednostavna, a na kraju sve zapečete u rerni što će dati poseban ukus jelu.

Sastojci:

  • 6 većih paradajza
  • 250 g mlevene piletine
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber
  • origano

Priprema:

Paradajzu skinite gornje delove i pažljivo ih izdubite, ali sredinu nemojte da bacate sačuvajte je za punjenje. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa propržite na malo ulja da se zastakle, a potom ubacite mlevenu piletinu. Dodajte začine po ukusu i dinstajte sve zajedno dok meso ne pobeli. Zatim stavite oprani pirinač i dodajte sredinu paradajza. Nalijte sa malo vode i krčkajte još 10-ak minuta. Paradajz poređajte u vatrostalnu činiju i svaki bogato napunite filom. Odozgo stavite po komad kačkavalja, možete i da ga narendate i vratite "kapicu" koju ste skinuli sa paradajza. Zapecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE