Da li ste nekada napunili različito povrće i onda ga ispekli? Ako niste probali onda će vas ovaj grčki recept sigurno oduševiti. Umesto jednoličnog obroka kao što su punjene paprike ili tikvice, napravite ovaj ukusan šareniš koji će se svima dopasti. Ako ne možete da zamislite ručak bez mesa dodajte proprženo mleveno meso u smesu sa pirinčem.
Lagano, ukusno i ne previše skupo jelo koje možete da služite sa feta sirom.
Sastojci:
- 6 paprika
- 4 paradajza
- 2 patlidžana
Za punjenje:
- 1 paradajz
- 1 srednji luk
- 400 g karolina pirinča
- 1 čen belog luka
- peršun
- listovi nane
- 500 ml vode
Još:
- 1 kašika paradajz paste
- 200 g vode
- maslinovo ulje
- 1 veliki krompir
Priprema:
Paprici i paradajzu isecite vrh, a zatim ih očistite. Patlidžan isecite po dužini (tanko) i izdubite kao i paradajz, pa te vrhove odvojite sa strane, oni služe posle da zatvorite povrće. Unutrašnjost patlidžana i paradajza izblendirajte, pa dodajte još jedan paradajz i opet izblendirajte. Crni luk iseckajte i propržite. Dodajte seckani beli luk i pirinač, a zatim sipajte pola smese od povrća i vodu. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun i nanu. Napunite povrće dobijenom smesom i zatvorite. Poređajte u tepsiju, pa pomešajte paradajz pastu, vodu i maslonovo ulje. Sipajte u tepsiju i poređajte isečen krompir. Dobro zatvorite providnom folijom i pecite na 200°C oko sat i po vremena. Skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način