Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LETNJI ŠARENIŠ - ZAPEČENO PUNJENO POVRĆE: Grčki recept za lagani ručak koji će vas oduševiti (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Odlično i lagano grčko jelo sa zapečenim povrćem.

 Punjeno šareno povrće zapečeno u rerni Izvor: Printscreen/YT/ LIVE KITCHEN CHANNEL

Da li ste nekada napunili različito povrće i onda ga ispekli? Ako niste probali onda će vas ovaj grčki recept sigurno oduševiti. Umesto jednoličnog obroka kao što su punjene paprike ili tikvice, napravite ovaj ukusan šareniš koji će se svima dopasti. Ako ne možete da zamislite ručak bez mesa dodajte proprženo mleveno meso u smesu sa pirinčem. 

Lagano, ukusno i ne previše skupo jelo koje možete da služite sa feta sirom

Sastojci: 

  • 6 paprika
  • 4 paradajza
  • 2 patlidžana

Za punjenje:

  • 1 paradajz
  • 1 srednji luk
  • 400 g karolina pirinča
  • 1 čen belog luka
  • peršun
  • listovi nane
  • 500 ml vode

Još: 

  • 1 kašika paradajz paste
  • 200 g vode
  • maslinovo ulje
  • 1 veliki krompir

Možda će vas zanimati

Priprema:

Paprici i paradajzu isecite vrh, a zatim ih očistite. Patlidžan isecite po dužini (tanko) i izdubite kao i paradajz, pa te vrhove odvojite sa strane, oni služe posle da zatvorite povrće. Unutrašnjost patlidžana i paradajza izblendirajte, pa dodajte još jedan paradajz i opet izblendirajte. Crni luk iseckajte i propržite. Dodajte seckani beli luk i pirinač, a zatim sipajte pola smese od povrća i vodu. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun i nanu. Napunite povrće dobijenom smesom i zatvorite. Poređajte u tepsiju, pa pomešajte paradajz pastu, vodu i maslonovo ulje. Sipajte u tepsiju i poređajte isečen krompir. Dobro zatvorite providnom folijom i pecite na 200°C oko sat i po vremena. Skinite foliju i pecite još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti