Zaboravite na klasične recepte sa tikvicama, jer od ovog povrća možete da pripremite bukvalno šta vam padne na pamet. Odlično se uklapa sa skoro svim namirnicama, a ne zna se koje je jelo ukusnije. Predlažemo da napravite ovo zanimljivo predjelo koje možete da služite i kao lagani letnji ručak, ako možete bez mesa

Zapečene tikvice punjene sirom oduševiće vas na prvi zalogaj, a nećete se namučiti da ih napravite. 

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 12 maslina bez koštica 
  • 2 kašike ulja

Za sos:

  • 150 g pavlake
  • 50 g tvrdog sira
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica šećera 

Priprema:

Tikvicu stavite između dve varjače, pa secite na kolutove, ali ne do kraja, nego dok ne udari nož u varjaču. Začine po želji prelijte uljem i premažite tikvice koje ste stavili u pleh obložen pek papriom. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Opet ih premažite začinjenim uljem. Pavlaku pomešajte sa rendanim sirom, pa dodajte šećer i mleveni beli luk. Sjedinite i na par mesta napunite tikvice. Pospite seckanim maslinama i vratite u rernu na 250°C još 2-3 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE