Zaboravite na klasične recepte sa tikvicama, jer od ovog povrća možete da pripremite bukvalno šta vam padne na pamet. Odlično se uklapa sa skoro svim namirnicama, a ne zna se koje je jelo ukusnije. Predlažemo da napravite ovo zanimljivo predjelo koje možete da služite i kao lagani letnji ručak, ako možete bez mesa.
Zapečene tikvice punjene sirom oduševiće vas na prvi zalogaj, a nećete se namučiti da ih napravite.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 12 maslina bez koštica
- 2 kašike ulja
Za sos:
- 150 g pavlake
- 50 g tvrdog sira
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Tikvicu stavite između dve varjače, pa secite na kolutove, ali ne do kraja, nego dok ne udari nož u varjaču. Začine po želji prelijte uljem i premažite tikvice koje ste stavili u pleh obložen pek papriom. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Opet ih premažite začinjenim uljem. Pavlaku pomešajte sa rendanim sirom, pa dodajte šećer i mleveni beli luk. Sjedinite i na par mesta napunite tikvice. Pospite seckanim maslinama i vratite u rernu na 250°C još 2-3 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno