Teletina je ukusno i zdravo meso koje ima visok sadržaj proteina, masti, vitamina i minerala. U italijanskoj i francuskoj kuhinji se često prave jela od ove vrste mesa. Donosimo vam recept za sočnu teletinu koja se priprema nikad jednostavnije. Dinsta se oko sat vremena, a kada je servirate nije potreban nož jer je mekana kao duša.
Sastojci:
- 500 g teletine od vrata
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
Priprema:
Meso špikujte belim lukom, pa posolite i pobiberite. Zatim stavite na vrelo ulje, prvo jednu stranu da dobije lepu boju, a zatim okrenite. Kada meso dobije zlatastu boju po malo dolivajte vodu, po potrebi i dodajte ruzmarin. Dinstajte na srednjoj temperaturi. Meso je gotovo kada skroz omekša. Nemojte preterivati sa vodom, jer meso ne treba da pliva u šerpi.
Izvor: Stvar ukusa.
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze