Teletina je ukusno i zdravo meso koje ima visok sadržaj proteina, masti, vitamina i minerala. U italijanskoj i francuskoj kuhinji se često prave jela od ove vrste mesa. Donosimo vam recept za sočnu teletinu koja se priprema nikad jednostavnije. Dinsta se oko sat vremena, a kada je servirate nije potreban nož jer je mekana kao duša. 

Sastojci: 

  • 500 g teletine od vrata 
  • 2 čena belog luka 
  • malo ruzmarina 

Priprema: 

Meso špikujte belim lukom, pa posolite i pobiberite. Zatim stavite na vrelo ulje, prvo jednu stranu da dobije lepu boju, a zatim okrenite. Kada meso dobije zlatastu boju po malo dolivajte vodu, po potrebi i dodajte ruzmarin. Dinstajte na srednjoj temperaturi. Meso je gotovo kada skroz omekša. Nemojte preterivati sa vodom, jer meso ne treba da pliva u šerpi. 

Izvor: Stvar ukusa.