Teletina je ukusno i zdravo meso koje ima visok sadržaj proteina, masti, vitamina i minerala. U italijanskoj i francuskoj kuhinji se često prave jela od ove vrste mesa. Donosimo vam recept za sočnu teletinu koja se priprema nikad jednostavnije. Dinsta se oko sat vremena, a kada je servirate nije potreban nož jer je mekana kao duša.
Sastojci:
- 500 g teletine od vrata
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
Priprema:
Meso špikujte belim lukom, pa posolite i pobiberite. Zatim stavite na vrelo ulje, prvo jednu stranu da dobije lepu boju, a zatim okrenite. Kada meso dobije zlatastu boju po malo dolivajte vodu, po potrebi i dodajte ruzmarin. Dinstajte na srednjoj temperaturi. Meso je gotovo kada skroz omekša. Nemojte preterivati sa vodom, jer meso ne treba da pliva u šerpi.
Izvor: Stvar ukusa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus