Teletina je ukusno i zdravo meso koje ima visok sadržaj proteina, masti, vitamina i minerala. U italijanskoj i francuskoj kuhinji se često prave jela od ove vrste mesa. Donosimo vam recept za sočnu teletinu koja se priprema nikad jednostavnije. Dinsta se oko sat vremena, a kada je servirate nije potreban nož jer je mekana kao duša.
Sastojci:
- 500 g teletine od vrata
- 2 čena belog luka
- malo ruzmarina
Priprema:
Meso špikujte belim lukom, pa posolite i pobiberite. Zatim stavite na vrelo ulje, prvo jednu stranu da dobije lepu boju, a zatim okrenite. Kada meso dobije zlatastu boju po malo dolivajte vodu, po potrebi i dodajte ruzmarin. Dinstajte na srednjoj temperaturi. Meso je gotovo kada skroz omekša. Nemojte preterivati sa vodom, jer meso ne treba da pliva u šerpi.
Izvor: Stvar ukusa.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem