Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite, a osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mleveno meso. Neka bude od jedne vrste mesa, a ne mešano. Donosimo vam i turski recept za neverovatno sočne faširane šnicle koji ćete kada jednom probate praviti stalno. Poslužite sa salatom ili pečenim krompirom.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašiččica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašika rendanog belog luka
- 1/2 šolje peršuna
- 1 crni luk
Recept za najsočnije faširane šnicle:
Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pržite faširane šnicle u zagrejanom ulju.
Pročitajte i ovo: Faširane šnicle koje se ne prže u ulju
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca