Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite, a osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mleveno meso. Neka bude od jedne vrste mesa, a ne mešano. Donosimo vam i turski recept za neverovatno sočne faširane šnicle koji ćete kada jednom probate praviti stalno. Poslužite sa salatom ili pečenim krompirom.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašiččica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašika rendanog belog luka
- 1/2 šolje peršuna
- 1 crni luk
Recept za najsočnije faširane šnicle:
Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pržite faširane šnicle u zagrejanom ulju.
Pročitajte i ovo: Faširane šnicle koje se ne prže u ulju
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs