Faširane šnicle su jelo koje se u Srbiji često priprema za ručak jer je neverovatno lako. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da probate i rumunski recept koji se pravi malo drugačije od srpskog. U mleveno meso se dodaje raznovrsno povrće i začini koji mesu daju poseban šmek i sočnost. Još jedan dodatni plus je što se ne prži u puno ulja, već se peku u rerni. Obavezno isprobajte ovaj recept za faširane šnicle, jer će vam se sigurno dopasti. 

  • Sastojci:
  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 krompira 
  • 2 crna luka 
  • 1 čen belog luka 
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike 
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 2 kašičice slatke paprike 
  • 1 veza mirođije 
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 

U posudi pomešajte mleveno meso, rendani crni luk i krompir koji ste dobro procedili, seckanu papriku, mleveni beli luk, rendanu šargarepu, jaje, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i seckanom mirođijom i peršunom. Dobro sjedinite smesu, pa oblikujte veće faširane šnicle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

Izvor: Stvar ukusa