Faširane šnicle su jelo koje se u Srbiji često priprema za ručak jer je neverovatno lako. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da probate i rumunski recept koji se pravi malo drugačije od srpskog. U mleveno meso se dodaje raznovrsno povrće i začini koji mesu daju poseban šmek i sočnost. Još jedan dodatni plus je što se ne prži u puno ulja, već se peku u rerni. Obavezno isprobajte ovaj recept za faširane šnicle, jer će vam se sigurno dopasti.
- Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 krompira
- 2 crna luka
- 1 čen belog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, rendani crni luk i krompir koji ste dobro procedili, seckanu papriku, mleveni beli luk, rendanu šargarepu, jaje, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i seckanom mirođijom i peršunom. Dobro sjedinite smesu, pa oblikujte veće faširane šnicle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem