Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SICILIJANSKE POHOVANE ĆUFTICE: Italijanska baka otkrila kako da napravite čuveni specijalitet (VIDEO)

Pohovane ćufte po receptu italijanske bake su odličan predlog za ručak.

 Italijanske ćufte Izvor: Shutterstock

Aranćini ili sicilijanske pohovane ćufte su sjajna ideja za ručak. Aranćini su na italijanskom male pomorandže, pa je to tome i ovo jelo dobilo ime, jer kada se isprže izgledaju kao ovo voće. Ako volite da jedete ćufte, a želite malo drugačiji recept mi vam prelažemo ovaj. Prave se od pirinča, a pune ragu sosom, sirom i graškom. Obavezno probajte!

  • Sastojci: 
  • 2 šolje pirinča 
  • 2 jajeta 
  • 1 šolja parmezana ili pekorino sira 
  • Za nadev:
  • 1 šolja ragu sosa (kod nas poznat kao bolonjeze sos)
  • 1/2 pakovanja smrznutog graška 
  • 450 g rikota sira 
  • 230 g mocarele
  • Za pohovanje:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vode
  • 2 šolje prezli

Priprema: 

Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite. Uzmite šaku smese od pirinča, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele. Oblikujte lopticu. Tako radite dok ne utrošite namirnice. Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:14
Pileće ćufte iz blendera
Izvor: Instagram/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti