Aranćini ili sicilijanske pohovane ćufte su sjajna ideja za ručak. Aranćini su na italijanskom male pomorandže, pa je to tome i ovo jelo dobilo ime, jer kada se isprže izgledaju kao ovo voće. Ako volite da jedete ćufte, a želite malo drugačiji recept mi vam prelažemo ovaj. Prave se od pirinča, a pune ragu sosom, sirom i graškom. Obavezno probajte!
- Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 2 jajeta
- 1 šolja parmezana ili pekorino sira
- Za nadev:
- 1 šolja ragu sosa (kod nas poznat kao bolonjeze sos)
- 1/2 pakovanja smrznutog graška
- 450 g rikota sira
- 230 g mocarele
- Za pohovanje:
- 1 šolja brašna
- 1 šolja vode
- 2 šolje prezli
Priprema:
Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite. Uzmite šaku smese od pirinča, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele. Oblikujte lopticu. Tako radite dok ne utrošite namirnice. Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem