Aranćini ili sicilijanske pohovane ćufte su sjajna ideja za ručak. Aranćini su na italijanskom male pomorandže, pa je to tome i ovo jelo dobilo ime, jer kada se isprže izgledaju kao ovo voće. Ako volite da jedete ćufte, a želite malo drugačiji recept mi vam prelažemo ovaj. Prave se od pirinča, a pune ragu sosom, sirom i graškom. Obavezno probajte!

  • Sastojci: 
  • 2 šolje pirinča 
  • 2 jajeta 
  • 1 šolja parmezana ili pekorino sira 
  • Za nadev:
  • 1 šolja ragu sosa (kod nas poznat kao bolonjeze sos)
  • 1/2 pakovanja smrznutog graška 
  • 450 g rikota sira 
  • 230 g mocarele
  • Za pohovanje:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vode
  • 2 šolje prezli

Priprema: 

Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite. Uzmite šaku smese od pirinča, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele. Oblikujte lopticu. Tako radite dok ne utrošite namirnice. Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

Izvor: Stvar ukusa