Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI RECEPT ZA GULAŠ: Meso toliko meko da se raspada, a saft će biti još ukusniji ako dodate 1 trik sastojak

Autor Aleksandra Ljubičić

Uz ovaj dodatak će vaš gulaš biti pravo remek-delo.

 gulaš sa tikvicama.jpg Izvor: Stvar Ukusa

Gulaš je pravi gurmanski specijalitet jer mu je osnova od junećeg ili svinjskog mesa. Tajna najboljeg gulaša je u dugom kuvanju mesa, dok ono samo ne počne da se raspada. Neke domaćice dodaju različite začine kako bi poboljšale ukus ovom jelu, ali da li znate da ukoliko dodate jednu manju seckanu tikvicu, vaš gulaš će biti još ukusniji. Tikvicama je sada sezona i jeftine su, pa nije na odmet da isprobate recept.

Sastojci:

  • svinjska mast
  • 2 crna luka
  • 1 manja tikvica
  • 800 g junetine
  • 1 čaša paradajz soka
  • so, biber, lovorov list

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na masti izdinstati crni luk, pa dodati meso seckano na kockice. Poklopite, stavite na laganu vatru i ostavite da se krčka 2-3 sata uz povremeno mešanje. Meso će samo otpustiti svoj sok, ali ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Pred kraj dodajte paradajz sok, začine i tikvicu sečenu na kockice, pa krčkajte dok tikvica ne omekša i počne da se raspada.

Izvor: Stvar ukusa

 gulaš tikvice.jpg Izvor: Stvar Ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti