Gulaš je pravi gurmanski specijalitet jer mu je osnova od junećeg ili svinjskog mesa. Tajna najboljeg gulaša je u dugom kuvanju mesa, dok ono samo ne počne da se raspada. Neke domaćice dodaju različite začine kako bi poboljšale ukus ovom jelu, ali da li znate da ukoliko dodate jednu manju seckanu tikvicu, vaš gulaš će biti još ukusniji. Tikvicama je sada sezona i jeftine su, pa nije na odmet da isprobate recept.
Sastojci:
- svinjska mast
- 2 crna luka
- 1 manja tikvica
- 800 g junetine
- 1 čaša paradajz soka
- so, biber, lovorov list
Priprema:
Na masti izdinstati crni luk, pa dodati meso seckano na kockice. Poklopite, stavite na laganu vatru i ostavite da se krčka 2-3 sata uz povremeno mešanje. Meso će samo otpustiti svoj sok, ali ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Pred kraj dodajte paradajz sok, začine i tikvicu sečenu na kockice, pa krčkajte dok tikvica ne omekša i počne da se raspada.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem