Gulaš je pravi gurmanski specijalitet jer mu je osnova od junećeg ili svinjskog mesa. Tajna najboljeg gulaša je u dugom kuvanju mesa, dok ono samo ne počne da se raspada. Neke domaćice dodaju različite začine kako bi poboljšale ukus ovom jelu, ali da li znate da ukoliko dodate jednu manju seckanu tikvicu, vaš gulaš će biti još ukusniji. Tikvicama je sada sezona i jeftine su, pa nije na odmet da isprobate recept.
Sastojci:
- svinjska mast
- 2 crna luka
- 1 manja tikvica
- 800 g junetine
- 1 čaša paradajz soka
- so, biber, lovorov list
Priprema:
Na masti izdinstati crni luk, pa dodati meso seckano na kockice. Poklopite, stavite na laganu vatru i ostavite da se krčka 2-3 sata uz povremeno mešanje. Meso će samo otpustiti svoj sok, ali ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Pred kraj dodajte paradajz sok, začine i tikvicu sečenu na kockice, pa krčkajte dok tikvica ne omekša i počne da se raspada.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus