Gulaš je pravi gurmanski specijalitet koji pruža mogućnost dodavanja omiljenih sastojaka i možete ga pripremiti baš po svom ukusu. Međutim, neki sastojci su posebno važni za savršen uksan gulaš.

Hrskavo sveže i kiselo povrće daće vašem gulašu posebnu čar. Bitno je da ove sastojke dodate jelu tek pred kraj kuvanja (oko 15 minuta), kako bi zadržalo vitamine i hrskavu strukturu.

Papričica. Sitno iseckana ljuta crvena ili zelena papričica je namenjena pravim gurmanima. Ako će u jelu uživati i vaša deca, možete slobodno izostaviti ljutu papričicu.

Kiseli kupus. Neobično izgleda, ali probajte stari nemački recept: dodajte malo ribanca na kraju kuvanja i gulaš će imati posebnu aromu.

Paprika. Odlično ide uz juneći ili svinjski gulaš. Kupite sve tri boje: žutu, crvenu i zelenu – jelo će izgledati dekorativnije.

Luk. Nikako ne sme da bude izostavljen! Luk je glavni sastojak svakog gulaša. Za razliku od ostalog povrća, luk se stavlja prvi u jelo, na početku kuvanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs