Gulaš je pravi gurmanski specijalitet koji pruža mogućnost dodavanja omiljenih sastojaka i možete ga pripremiti baš po svom ukusu. Međutim, neki sastojci su posebno važni za savršen uksan gulaš.
Hrskavo sveže i kiselo povrće daće vašem gulašu posebnu čar. Bitno je da ove sastojke dodate jelu tek pred kraj kuvanja (oko 15 minuta), kako bi zadržalo vitamine i hrskavu strukturu.
Papričica. Sitno iseckana ljuta crvena ili zelena papričica je namenjena pravim gurmanima. Ako će u jelu uživati i vaša deca, možete slobodno izostaviti ljutu papričicu.
Kiseli kupus. Neobično izgleda, ali probajte stari nemački recept: dodajte malo ribanca na kraju kuvanja i gulaš će imati posebnu aromu.
Paprika. Odlično ide uz juneći ili svinjski gulaš. Kupite sve tri boje: žutu, crvenu i zelenu – jelo će izgledati dekorativnije.
Luk. Nikako ne sme da bude izostavljen! Luk je glavni sastojak svakog gulaša. Za razliku od ostalog povrća, luk se stavlja prvi u jelo, na početku kuvanja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus